Back to top
Skip to main content
  • Oferty - Michał Tkaczyk - Marconi - Hotel Bristol Warsaw

Restauracja Marconi

Skrei - Menu Sezonowe

Czas na gęsinę - królową polskiej kuchni 

Gęsina królowała na polskich stołach już w XVIII wieku. Nie dziwi więc fakt, że coraz częściej szefowie kuchni powracają do tych bogatych kulinarnych tradycji. Owsiana biała gęś kołudzka karmiona jest w ostatnich tygodniach tuczu tylko owsem. To sekret, który stanowi o jej niezrównanych walorach smakowych i wyjątkowej kruchości. Niezwykle szlachetne mięso gęsi najlepiej smakuje późną jesienią, dlatego razem z naszym Szefem Kuchni Michałem Tkaczykiem rozmiłowanym w tradycji i kulinarnej lokalności zapraszamy w dniach 11-15 listopada na prawdziwą gęsią ucztę!

 

Dla tych z Państwa, którzy nie mogą delektować się tym polskim rarytasem w unikalnych wnętrzach Restauracji Marconi, przygotowaliśmy specjalną ofertę na wynos - wolno pieczona gęś w towarzystwie idealnie dobranego czerwonego wina prosto z Winnic Wzgórz Trzebnickich znakomicie dopełni kameralne rodzinne uroczystości i spotkania. 

 

Na zamówienia Gęsiny na wynos czekamy do 9 listopada 2020 r.

 

Więcej informacji:

T +48 22 55 11 832

Karolina.Frankowska@luxurycollection.com