Na wynos

Czas na gęsinę - królową polskiej kuchni
Gęsina królowała na polskich stołach już w XVIII wieku. Nie dziwi więc fakt, że coraz częściej szefowie kuchni powracają do tych bogatych kulinarnych tradycji. Owsiana biała gęś kołudzka karmiona jest w ostatnich tygodniach tuczu tylko owsem. To sekret, który stanowi o jej niezrównanych walorach smakowych i wyjątkowej kruchości. Niezwykle szlachetne mięso gęsi najlepiej smakuje późną jesienią, dlatego razem z naszym Szefem Kuchni Michałem Tkaczykiem rozmiłowanym w tradycji i kulinarnej lokalności zapraszamy w dniach 11-15 listopada na prawdziwą gęsią ucztę!
Dla tych z Państwa, którzy nie mogą delektować się tym polskim rarytasem w unikalnych wnętrzach Restauracji Marconi, przygotowaliśmy specjalną ofertę na wynos - wolno pieczona gęś w towarzystwie idealnie dobranego czerwonego wina prosto z Winnic Wzgórz Trzebnickich znakomicie dopełni kameralne rodzinne uroczystości i spotkania.
Na zamówienia Gęsiny na wynos czekamy do 9 listopada 2020 r.
Więcej informacji:
T +48 22 55 11 832
Karolina.Frankowska@luxurycollection.com