Back to top
Skip to main content
  • Marconi Restauracja Hotel Bristol Warszawa
  • Marconi Restauracja Hotel Bristol Warszawa
  • Marconi Restauracja Hotel Bristol Warszawa

Restauracja Marconi

Restauracja Marconi
Marconi Restaurant

Restauracja Marconi jest znakomitym dopełnieniem legendy słynnego Hotelu Bristol, Warsaw znajdującego się w samym sercu Starego Miasta. Idealne połączenie swobodnej atmosfery z najwyższym standardem obsługi stanowi o wyjątkowości tego miejsca. Szef Kuchni Michał Tkaczyk nie kryje swojej wielkiej pasji do sezonowych produktów od lokalnych dostawców i na nich buduje wyjątkową kartę dań - wykwintny tatar z polskiej wołowiny, lekka sałatka czy selekcja najwyższej jakości steków i owoców morza prosto z grilla. Doskonałym zwieńczeniem kulinarnej uczty są wyśmienite desery ze słynnej cukierni Hotelu Bristol, Warsaw.

 

  • polska kuchnia w nowoczesnym wydaniu
  • dania wegetariańskie
  • miejsce przyjazne rodzinom z dziećmi
  • dress code - smart casual
  • W związku z decyzją władz rządowych o zastosowaniu środków ograniczających rozprzestrzenianie się koronawirusa (COVID-19) w Polsce w celu powstrzymania potencjalnego rozwoju infekcji, nasza restauracja tymczasowo zawiesiła działalność. 
Restauracja Marconi 

Szef Kuchni

Michał Tkaczyk swoją przygodę z Hotelem Bristol, Warsaw rozpoczął w 1992 roku. Po kilku latach otworzył się na nowe możliwości i zdobywał doświadczenie kulinarne w innych miejscach poza branżą hotelarską, po to by powrócić w wielkim stylu i objąć stanowisko Szef Kuchni legendarnego Hotelu Bristol. 


Jego kunszt i kreatywność odnajdą Państwo w każdym daniu serwowanym w hotelowych restauracjach i barach. Podczas swojej długoletniej kariery miał okazję gotować między innymi dla Jego Świętobliwości Dalajlamy, Cesarza Japonii Akihito czy Alberta Księcia Monako.

Szef Kuchni