Back to top
Skip to main content
  • Michał Tkaczyk
Michał Tkaczyk
Michał Tkaczyk
Michał Tkaczyk - Szef Kuchni
Michał Tkaczyk swoją karierę zawodową rozpoczął w 1992 we włoskiej restauracji **Michelin Miramonti L'altro, a następnie zaczął swoją wielką przygodę z Hotelem Bristol w Warszawie, gdzie zdobywał pierwsze doświadczenia pod okiem Kurta Schellera w jednej z najlepszych w owym czasie restauracji - Malinowej. Po 3 latach na horyzoncie pojawiła się propozycja pracy na największym promie pasażerskim na Bałtyku - POLONIA, z której skorzystał. W 1999 roku Michał Tkaczyk powrócił do Warszawy na stanowisko zastępcy Szefa Kuchni w Hotelu Holiday Inn, gdzie przepracował 5 lat. Następnie w latach 2005 - 2008 pracował w warszawskim hotelu Sheraton na stanowisku Executive Sous Chef. Na przestrzeni lat uczył się tajników zawodu od takich Szefów Kuchni, jak Ray Bridgeford, Klaus Levenberger, Kurt Scheller, czy Delio Beretta.