HomeMenu
Menu
Makłowicz x Bristol Francja
Przystawki
„Quenelles Lyonnaises”
- 65
„Quenelles Lyonnaises” ze szczupaka,
sos rakowy, młody szpinak
Klasyczna zupa cebulowa
-
Klasyczna zupa cebulowa, grzanka, ser Comte
Tatar wołowy
- 65
Tatar wołowy, pikle, szalotka, kapary,
musztarda Dijon, żółtko, grzanki
Rillettes z kaczki
- 65
Rillettes z kaczki, galaretka jabłkowa,
marynowane warzywa, świeżo pieczona bagietka
Francuska sałatka z zapiekanym kozim serem
- 65
Francuska sałatka z zapiekanym kozim serem,
pomidory, prażone orzeszki pini, dressing z czarnego bzu
Klasyczne warzywne „Ratatouille”
-
Klasyczne warzywne „Ratatouille”
zapiekane z pomidorami i ziołami
Dania Główne
Kurczak „Celestine”
- 125
Kurczak „Celestine”, grzyby, szalotka,
pomidory, białe wino
Vol au vent
- 125
Vol au vent, duszony królik, biała trufla, kasztany
Owoce morza w stylu „Bouillabaisse”
- 125
Owoce morza w stylu „Bouillabaisse”, szafran,
koper włoski, chrupiąca bagietka
Desery
Mille feuille
- 45
Mille feuille, chantilly waniliowy, maliny
Crème brulee
- 45
Crème brulee, świeże owoce
Menu degustacyjne 245 PLN/ OS
„Quenelles Lyonnaises” ze szczupaka, sos rakowy, młody szpinak
-
Klasyczna zupa cebulowa, grzanka, ser Comte
-
Vol au vent, duszony królik, biała trufla, kasztany
-
Crème brulee, świeże owoce
-
Kawior
Kawior
Oscietra
- 455
6-gwiazdkowy kawior. Wspaniały, nasycony smak z nutą orzecha. Królewski rozmiar ziarna ikry (powyżej 3 mm), pozyskiwanej z samic jesiotra rosyjskiego
Siberian
- 405
6-gwiazdkowy kawior charakteryzujący się bogatą, pełną paletą smakową oraz dużą średnicą
ziaren. Pozyskiwany z samic jesiotra syberyjskiego
Zakąski
Zakąski
Matjas
- 48
Matjas z korzennymi przyprawami,
sałatka ziemniaczana, młody burak,
galaretka z ogórka, wędzona śmietana,
ziołowy olej rzepakowy
Risotto
- 58
Risotto z grzybami z polskich lasów, zioła, ser Bursztyn
Dodatek na życzenie: marynowane krewetki (5 szt.)
- 38.00
Zupy
Zupy
Bulion warzywny
- 46
Bulion warzywny, grzyby z imbirem
i szpinakiem
Zupa rakowa
- 52
Zupa rakowa, sałatka z bobu
i ryb wędzonych
Dania gorące
Dania gorące
Polędwica wołowa
- 145
Selekcjonowana polędwica wołowa,
ziemniaki zapiekane, sos grzybowy z Porto,
karmelizowany czosnek, szpinak
Wolno pieczona kaczka
- 125
Pieczona kaczka, kluseczki buraczane nadziewane serem i orzechami, wiosenne warzywa, jus naturalny z syropem z szyszki sosny
Sałatki
Sałatki
Sałatka Cezar
- 48
Sałatka Cezar, grillowana sałata
rzymska, sos sardeli, chrupiąca świnka
złotnicka a la guancialle
Grillowana ośmiornica
- 48
Polskie pomidory ogrodowe,
grillowana ośmiornica, pesto ziołowe,
marynowana szalotka
Dodatek na życzenie: marynowane krewetki (5 szt.)
- 38.00
Desery
Desery
Sery zagrodowe
- 65
Sery zagrodowe, gruszka kompresowana,
miód, orzechy z mirabelką
Mus z owoców
- 38
Mus z owoców czarnego bzu, sorbet
truskawkowy, owoce
Parfait waniliowe
- 38
Parfait waniliowe, malinowy crokant z białą
czekoladą, maliny, sos malinowy
Puchar Bristol
- 49
Lody waniliowe, czekoladowe
z bakaliami, bita śmietanka, płatki złota,
likier jajeczny, likier czekoladowy,
orzechy makadamia i pekan
Dania z Grilla
Dania z grilla
Sola dover
- 210
Sola dover
Krewetki
- 235
Krewetki 2 szt., rozmiar 2/4
Ośmiornica
- 75
Ośmiornica
Comber jagnięcy
- 140
Comber jagnięcy
Schab ze świnki złotnickiej z kostką
- 98
Schab ze świnki złotnickiej z kostką
Antrykot wagyu grade 5 350 g
- 395
Antrykot wagyu grade 5 350 g
Sosy
Sosy
Sos burre noir z ziołami
-
Sos Chardonnay
-
Sos pieczeniowy z karmelizowanym czosnkiem
-
Naturalny cielęcy jus
-
Dodatki
Dodatki
Frytki
- 20
Frytki z domową mieszanką przypraw
z prażonej cebulki, lubczyku i natki
Ziemniaki
- 20
Ziemniaki z aromatycznym koperkiem
Warzywa sezonowe
- 20
Warzywa sezonowe z emulsją maślaną
Młody szpinak
- 20
Młody szpinak z pomidorkami
i czosnkiem
Sałata ogrodowa
- 20
Sałata ogrodowa z dresingiem francuskim

Podróże kulinarne - Francja
"Francja to ojczyzna wspaniałych win i wybornej kuchni - doprawdy trudno o zdanie, które byłoby tak pełne truizmu, jak i najczystszej prawdy. Choć francuska kuchnia domowa znacznie się od siebie różni, tak jak tamtejszy klimat i lokalne tradycje, jest jedno, co całość spaja - jakość tamtejszej gastronomii. To właśnie Francji świat zawdzięcza restauracyjną haut cuisine, a jej serce bije nie w Paryżu, lecz Lyonie, zwanym stolicą francuskiej sztuki kulinarnej." - do odkrycia smaków Francji zaprasza Robert Makłowicz.
Menu francuskie dostępne jest przez cały kwiecień.
T +22 55 11 888
Dining.Bristol@luxurycollection.com